Pages

Saturday, August 6, 2011

Malaysia vs Selangor:what next?



Malaysia tewas ditangan Selangor 1-0 hasil jaringan Rudie Ramli.Malaysia nyata tempang tanpa kehadiran Fakhri Saarani.Selangor menguasai sepenuhnya permainan.Pada separuh masa pertama,tiang gol dua kali menggagalkan percubaan jentera serangan Selangor yang diketuai Amri yahya.

Helah Fam tidak menerima jemputan perlawanan persahabatan dengan Indonesia kerana khuatir diaibkan nampaknya gagal dan lebih teruk,skuad negara kalah ditangan skuad negeri yang hanya berada di tangga ketiga musim lepas dengan ditambah garam ke atas luka,dua pemain utama Selangor(Safiq Rahim dan Amirul Hadi) bermain untuk Malaysia dalam perlawanan malam tadi sambil seorang pemain dari barisan simpanan Selangor turut bermain untuk Malaysia(Asraruddin).

.....................................................................................

Jangan panik wahai rakyat Malaysia kerana sasaran kita adalah Piala Asia 2015.Biarlah kita kalah kerana kekalahan ini boleh dijadikan sebagai pengalaman berguna untuk pemain kita.Lagipun,kita tidak kalah,kita hanya tidak menang(wakakakakka).Jurulatih Rajagopal tahulah apa yang dia buat.Hang terror hang jadi coach la banyak bunyi pulak.Memang taktik passing bola tinggi dari wing or wingback untuk target man,Safee Sali yang dikerah secara kejam untuk menjaringkan gol itu yang terbaik sekali.Hangpa dah lupa ke jasa Rajagopal?sebab dia la kita menang AFF Suzuki Cup dan Sea games.Ingat jasa dia,kalah tak mengapa,ingat jasa dia.Sapa kutuk dia lalang campur lumut la.wakakakakakakakakakakaaa.(ni serius aku perli)

Sila berfikir sebelum komen dan sebelum ada orang komen camni komen aku nak jawab terus(cause ini komen lazim yang kuar kat fb)

Ala,cuba kalau MU lawan England tengok sapa menang?gua bet MU menang(seperti komen seorang rakyat Malaysia di fb)
Mu tu baper banyak pemain import dia guna?first eleven player England hanyalah Ferdinand,Rooney,Carrick.paham?kalu Selangor guna import tak tercirit Malaysia?

Ni match friendly je la.jangan ambik serius
Hang ingat ni friendly congkak ke taknak ambik serius?ni aku nak bagitau apa bodoh bebal sangat taknak ambik serius match ni?kita dah kalah dengan pasukan negeri sendiri.Kalau berita ni tersebar,Hang ingat ada lagi international tim nak bazir peluh buat friendly ngan tim kita ni?dan memang mamat2 indon da dapat cerita ni,tak mustahil berita ni akan tersebar katakanlah ke peringkat asia tenggara.dah semua tim asia tenggara tolak friendly ngan Malaysia.Pastu hang ingat tim luar asia tenggara sudi sangat main ngan tim kita?kalau nak friendly mestilah nak yang mencabar kan dan sory,kau ingat negara lain anggap Malaysia ni mencabar ke?=.=

Masa menang dipuja masa kalah dikutuk inilah mentaliti lalang low class
Ingat ni game pondan ke takleh kena kritik?ni bola sepak la woi.Bagi contoh sikit peminat negara mana yang tak kritik tim dia kalau dah tim main tak best dan jurulatih sombong ego?kalau kalah lawan Timur Leste pun boleh terima lagi tu negara.Ni lawan negeri ni.maruah woi!

Kelab da training sesama lama,da serasi
Ahahaahaha..so what?tim Malaysia tu kan diambil dari pemain2 terbaik dalam Malaysia ni.Alasan.

.....................................................................................

Kita tunggu apa kata Datuk kita tentang kekalahan kali kelima dalam enam perlawanan(sedar tak dah 5 kali kalah) semenjak bertemu Taiwan.

"penyokong pakai baju kelab epl" - dah guna
"padang rumput tiruan" - dah guna
"sasaran piala asia,ni cuma nak ambil pengalaman" - dah guna

what next?sory i'm just a fool writer not a lalang.

psstt:nak tergelak bila tengok orang yang dok melalangkan orang ni,sekali aku tanya sejarah bola sepak Malaysia zaman hitam dulu terus senyap.wakaka.tak tau la tu.bodoh bebal.beli jersi pun siam mari nak melalangkan orang.prftthh..sory,gua sentap sikit la sebab makin ramai peminat poyo bajet true fans.

13 comments:

  1. ape ko merepek ni seitan, kata ahmad nisfu.

    ReplyDelete
  2. ntah, tengok cara penulisan ni, macam ko je yang mental tgk malaysia kalah. tapi dok cite pasal low class pasal lalang lalang nih. tak patriotik lah. haih

    ReplyDelete
  3. lantak die la nk tulis ape..ko kelam sngt asl?

    ReplyDelete
  4. penulis dah tulis apa yg terbaik! haha
    good job bro... harap2 rajagopal baca ni..hahhaha

    ReplyDelete
  5. aku sokong cakap admin ni. mentaliti kita asyik kesian kat orang yang failed aje.. argentina yg main cantik masa vs uruguay pun coach dia letak jawatan sbb x dapat masuk final, padahal nasib aje x menyebelahi mereka. kalau xde kritik mcm ni, coach akan lebih ego.. team kita makin hampehhh...

    ReplyDelete
  6. wah.nasib baik dalam Malaysia ada lagi orang ada otak.hahaa.apa tulisan macam ni pon taleh paham ka?

    ReplyDelete
  7. mcmb bangang je owg yg melalangkn owg..gila ke sewel? argenitina,brazil kalah copa america pn kne kutuk kaw2 ni kan plak malaysia jaguh asia tenggara la konon nya.mcm HARAm!!!

    ReplyDelete
  8. marah nye abang yg menulis nie.
    rileks lah.
    hang marah rajagopal ka?
    ke hang marah FAM?
    in a way or two aku agree dgn argument hang,
    walaupun harsh,it's true,pada pandangan hang la.
    maybe tidak pada rajagopal,sultan bola dan sapa sapa ja lah.
    seriously,selangor bukan kelab..selangor pasukan tajaan FA selangor. bukan selangor FC...HEHEHEH

    liga malaysia ni macam sampah...apa kata hang perjuangkan bolasepak malaysia bukan mcm skrg, bubar semua pasukan negeri...biar bertanding hanya kelab sahaja, let them survive in football business, ramai org puji kelantan padahal aku rasa depa still a failure...FA sibuk urus team negeri masing2...buat apa?

    rajagopal deserved lah all the critics...but still, dia dah buktikan dgn sampah2 yang ada dlm liga malaysia nie masih ada yg boleh di harap though ramai org kata nasib...mana ada nasib..depa peak masa yang tepat..

    tu lah..dah kalah senang la kita cemuh..we have to trust them..tgk merit2 yang ada pada player2 yang dia pilih semua average sahaja..x da pun yang betul2 outstanding..tapi nak compare dgn player yg konon perform dlm liga sampah malaysia,aku rasa tak la bagus mana pun player2 yg tak terpilih tu..

    keep the faith,

    ReplyDelete
  9. typing error situ.selangor bukan kelab tetapi fa negeri dan yeah,it's so lame with the fact Malaysia satu-satunya liga bola sepak PROFESIONAL(tak ambik kira semi pro) yang gunakan tim negeri.lame.bila macamni,politik senang dicampur adukkan dengan bola sepak.

    kalau kelab,owner yang bertanggungjawab dengan segala untung rugi jatuh naik kelab tapi bila negeri,presiden boleh je gunakan bola sepak as a politic medium,sumber kewangan pun dari duit kerjaan negeri dan sebab itu ianya sangat lame dan tidak membangun.

    btw dawai koko,thanks for your opinion.

    ReplyDelete
  10. aku baru je cross-surfing web fam dan slovakian fa.

    tgk team harimau muda nye friendly matches dgn team mana... 1 kelab je dr liga utama slovakia, the rest tier ke 2 dan ke 3 strata liga slovakia, and if aku x silap ade 2 atau 3 teams tak tersenarai pun dalam liga2 slovak (maybe aku silap but tatau la kalau ejaan ka apa tapi mmg tak dak name 2 atau 3 teams yg harimau muda lawan tuh berada dlm liga slovakia).

    team ni kalau boleh dpt x kalah besar dlm grup stage nanti pun dah cukup bagus and satu achievement...dgn sistem bolasepak malaysia yang sampah ni..maaf pada penyokong2 pasukan negeri,anda semua sudah tertipu dan di tipu dgn fantasi bola melayu sultan bola kita...kah kah kah...but what to do...meleis...!!!

    apa pun utk ong kim swee n his boys, hopefully they can rise to the top,and plan2 main bola dgn lebih bagus dr apa yang duk ada..main macam masa lawan indon aff...tu pun dah cukup cantik utk malaysia..

    to izzat123, opinion aku biasa sahaja...kita boleh kritik coach and players,tapi pada aku sistem bolasepak liga kita lebih menjahanamkan daripada membina prestasi..

    dan spt yg sedia maklum, FAM sbg organisasi gelap ala freemason mmg tetap akan kekal cibai selagi bawah sultan bola dan politikus busuk!
    pegi mampos sama depa,

    kita sokong saja players yang coach pilih,
    kalah kita terima dgn hati terbukak walau pun rasa marah di dada huahauhauahauahau!

    ReplyDelete
  11. ahaha..yeah right..tapi still nampak disitu sikap pilih kasih dalam pemilihan pemain.

    Fam dan segala suku sakatnya dok canag AFF kehulu-Aff kehilir dan rakyat Malaysia terus diulit dengan cerita indah.pity.

    ReplyDelete
  12. bab sultan aku stuju ngn dawai koko.tp bab plyer aku xstuju.ni msti ko xtgk liga malaysia ni.sbnrny ade lg player yg bagus yg xtpilih.satu lgi ramai org x prasan nor shrul idln talaha xde sbnrny mnjdi kn team x brape kuat.dlm 5 game kte kalah 2 sume die xde.klo dlu die y byk kucar kacir pthnn lawan.die ade skill.brani pgang bola lame.ps2 wt umpan pde safee.mse kt AFF 2 sbb die r safee dpt scre byk gol.tpi org xbape pndg die.org pndg pde safee je.tgk xde die ape dah jdi pade team.

    ReplyDelete
  13. lu orang tak rasa ad percampuran pihak ke-3 ke dlm percaturan bola kat malaysia nih?

    ReplyDelete